Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

30.11.2012.

DVERI NAJAVLjUJU SPISAK ZA ODSTREL - UPALjAČ JE SRCE SRBIJE

Srbijanski klerofašisti

Dveri najavljuju spisak za odstrel

 
Photo: Goran Necin

Srbijanska klerofašistička banda Dveri objavila je na svom internet Völkischer Beobachteru da zbog oslobađanja Ramuša Haradinaja treba pozvati na odgovornost sve "haške lobiste" u Srbiji, ujedno najavivši spisak građana koji bi, kako se navodi, pred licem pravde trebalo da krivično odgovaraju za navodnu veleizdaju. S tim u vezi, ostaje nam da vidimo da li će se na dverjanskom spisku veleizdajnika naći cirka 88 imena, simbolično, a po ugledu na listu njihovih nemačkih kolega iz organizacije Nationalsozialistischer Untergrund (NSU), koju je pre petnaestak dana, otkrila policija u toj državi

Photo: Biberche

"Pokret Dveri poziva na odgovornost sve haške lobiste u Srbiji, počev od političara, zapadnih agentskih takozvanih NVO organizacija, do medijskih kuća koje je taj nakaradni tribunal instalirao u Srbiji", navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri tvrde da je Srbija trenutno okupirana, da njome vladaju zapadni agenti uz podršku beskičmenih političkih čankolizaca i šićardžija, i traže i da se hitno i bezuslovno prekine saradnja s Tribunalom u Hagu, da se haški činovnici proteraju iz Srbije i da za veleizdaju odgovaraju svi političari, nevladine organizacije i pojedinci koji su sarađivali s Tribunalom koji Dveri nazivaju "zločinačkom institucijom".

Taj pokret je dodao da je počeo da sastavlja spisak odgovornih državljana Srbije u slučaju "haška izdaja" i da će ga predočiti javnosti narednih dana.

"Svi oni će pred licem pravde odgovarati za nacionalnu veleizdaju", navode klerofašisti.

"Srpska javnost zna imena odgovornih za hašku izdaju, i zato poručujemo da će svi oni odgovarati pred licem zakona kada se za to budu stekli uslovi. Svi oni će pred licem pravde odgovarati za ono što su učinili", između ostalog stoji u saopštenju velikosrbijanskih ekstremista.

S tim u vezi, ostaje nam da vidimo da li će se na dverjanskom spisku veleizdajnika naći cirka 88 imena, simbolična brojka, a po ugledu na listu njihovih nemačkih kolega iz organizacije Nationalsozialistischer Untergrund (NSU), koju je pre petnaestak dana, otkrila policija u toj državi.

Photo: Goran Necin

Par dana ranije, Dveri su u Pančevu održali zbor pod radnim nazivom "Zašto smo za ukidanje autonomije Vojvodine?", kojom se nastavlja kampanja velikosrbijanske bande za ukidanje domovine Vojvođana. Na zboru u organizaciji lokalne klerofašističke ćelije, govorili su Radoš Pejović, ekstremista iz Zrenjanina, Ivan Kostić član rukovodstva bande za Vojvodinu, Boško Obradović i izvesni La Kosta Čavoški.

Nakon završetka zbora, lokalni klerofašisti su poveli goste u Hofbräuhaus kod Koste, gde se nastavilo druženje.

Klerofašisti su polovinom novembra upriličili i zbor ispred predstavništa Evropske Unije (EU) u Beogradu. Pred par desetina svojih simpatizera, koliko ih se sabralo na opskurnom zboru, predstavnici Dveri pozvali su na "front protiv EU".

S tim u vezi, nekoliko funkcionera i pristalica Dveri, nedelju dana kasnije, posetili su skup krajnje desničarske parlamentarne Demokratske stranke Srbije (DSS) u Knez Mihailovoj i potpisali peticiju protiv EU, odnosno proglas "Srbija je ugrožena", koju je inicirala ova proruska stranka.

.................................................

..............................................................

Upaljač je srce Srbije

Palili zastave EU, SAD, Kosova...

 
Photo: Beta

Funkcioneri i pristalice ultradesničarske Srpske radikalne stranke (SRS), ispred zgrade predsedništva Srbije zapalili su i iscepali zastave EU, SAD, NATO i Kosova zbog oslobađanja Ramuša Haradinaja. Okupljeni piromani vređali su  predsednika Srbije Tomislava Nikolića i potpredsednika Aleksandra Vučića, tvrdili da su latinoameričke zemlje tradicionalni prijatelji Srbije, nosili transparente sa likom Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića, stranačke zastave, šajkače i kokarde, i tako dalje i tome slično

Photo: Tanjug

Nekoliko desetina ekstremista, koliko ih se okupilo na potezu između skupštine grada i predsedništva, apelovalo je na predsednika Srbije Tomislava Nikolića da podnese ostavku zbog, kako tvrde,  "izdajničke politike".

"Haški tribunal juče je izabrao novog premijera Kosova Ramuša Haradinaja. Haški tribunal i njegove sudije su izvršioci naloga, kao pas koji ujeda i zato ne treba da se ljutimo na tribunal nego na nalagodavce, SAD, EU, Nemačku, Francusku NATO i ostale naše neprijatelje", rekao je funkcioner ekstremističke SRS Nemanja Šarović, koji nije propustio priliku da napadne bivšeg stranačkog kolegu, sada potpredsednika Vlade Srbije, Aleksandra Vučića i njegovu izjavu da Srbija neće preživeti bez EU, koja je, doista, izvađena iz konteksta.

"Tako ni Hitler nije govorio, EU ili smrt. Postoji alternativa i to je Rusija, latinoameričke zemlje i tradicionalni prijatelji Srbije", uskliknuo je s ljubavlju šešeljevac i dodao da zastave SAD, EU i NATO pale jer se ne boje njih ni njihovih sluga koji su na vlasti i u predsedništvu Srbije.

"Nikoliću ti si bedan izdajnik, a predsednik svih slobodnih Srba je Vojislav Šešelj. Sad Srbija neće preživeti ako na vlasti ostane izjadnički režim Nikolića, Dačića i Vučića. Nikoliću podnesi ostavku jer si izdajnik u rukama Zapada, ali pošto on to neće da učini srušićemo i njega i Dačića i Vučića", podvriskivala je funkcionerka SRS Nataša Jovanović, dok je Milorad Mirčić kazao je da je Nikolić najveći izdajnik od kad je srpskog roda, jer je izdao Vojislava Šešelja.

Okupljeni piromani vređali su  predsednika Srbije Tomislava Nikolića i potpredsednika Aleksandra Vučića, tvrdili da su latinoameričke zemlje tradicionalni prijatelji Srbije, nosili transparente sa likom Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića, stranačke zastave, šajkače i kokarde, i tako dalje i tome slično.

Photo: Tanjug

Na sličnim orgijama ultradesničarske SRS upriličenim pre nekoliko dana, zbog oslobađajuće haške presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, takođe je spaljena zastava, tada, Republike Hrvatske.

Šešeljevci su u junu 2011. godine ispred Predsedništva Republike Srbije spalili zastavu NATO alijanse, a nekoliko meseci kasnije na skupu pod nazivom "Srbija neće u Evropsku uniju", na istom mestu, takođe bili ažurni glede benzina i upaljača te spalili znamenje EU.

Inače, iz nepoznatih razloga - tema za stručnjake iz psihijatrije, autentični srpski "patriota" obožava da pali zastave. Slična vandalska nedela događaju se sve učestalije u Srbiji, te se u javnosti nameće utisak da je takav akt sasvim legalan iako je u pitanju delikt koji se svrstava u domen ugrožavanja javnog reda i mira, odnosno povlači prekršajnu prijavu. U proteklih par godina najčešće su spaljivane zastave AP Vojvodine i Evropske unije, ali i Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine. U većini slučajeva spaljivanja sličnih obeležja izgrednici su bili poznati nadležnim organima, kao i široj javnosti. Međutim, gotovo niko od njih nije snosio posledice za počinjena nedela.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
74219121

Powered by Blogger.ba