Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

29.10.2012.

NAVIJAČI BEOGRADSKOG KLUBA ZAPALILI ZASTAVU BiH: NOVI POKUŠAJ DIVLjAKA DA PODIGNU TENZIJE

 NAVIJAČI BEOGRADSKOG KLUBA ZAPALILI ZASTAVU BiH/VIDEO: Novi pokušaj divljaka da podignu tenzije

Na utakmici između Intera iz Milana I beogradskog Partizana (1:0) u jednom trenutku zapaljena je državna zastava Bosne i Hercegovine. Očito, još jedan pokušaj divljaka s tribina da podignu tenzije…

Video paljenja zastave postavljen je na servis za razmjenu video sadržaja YouTube, no zanimljivo je da oni koji su učinili ovaj akt nisu dobili pohvale koje su, vjerovatno, očekivali. Upravo suprotno, evo kako glasi jedan od komentara, koji smo izdvojili:

- Htjeli ili ne htjeli palili su i zastavu svoje “braće” Srba koji žive u BiH, a koji imaju pasoše BiH, pa tako i Dodika, Špirića i sl. ublehaša. Zastavu su palili nacionalisti tj. izbjeglice koje su iz vukojebine došle u BG i njima je naravno ljepše nego što je prije bilo.

Navijači “Partizana”

Beogradski Blic piše da su navijači Partizana izvrijeđali goste iz Novog Pazara na prvenstvenoj utakmici u kojoj su crno-beli trijumfovali sa 3:1.

Nakon skandala u Novom Pazaru, kada je na utakmici sa Radom dio tamošnjih navijača veličao “žutu kuću”, mjesto gde su vađeni organi zarobljenim Srbima, Partizanovi “grobari” su na sebe uzeli da “odgovore” umjesto pristalica “građevinara”.

Kako piše spomenuti list, bilo je tu i skandiranja Ratku Mladiću, i povika “Nož, žica, Srebrenica”, a pominjanje srpstva i Turaka u nekoliko navrata i nekoliko varijanti “začinjeno” je transparentom “Alija!? A Spasoje Jugović?”.

- Ovaj citat iz romana “Nož” Vuka Draškovića nova je aluzija na poreklo Muslimana na ovim prostorima, kojoj niti je mesto na fudbalskim stadionima, niti je celoj ovoj priči mesto u sportu, baš kao i činjenica da su navijači Partizana u Milanu, na meču sa Interom, zapalili zastavu Bosne i Hercegovine minulog četvrtka.
A baš tu, u sportu, ova priča će i ostati, dok je neko od nadležnih ne istera tamo gde treba, a sport ostavi onima koji bi da uživaju, a ne da broje krvna zrnca… ili veličaju krvave tragove. Provokacije ovog tipa, “tuk na utuk” razmišljanje, upravo vode do takvih novih tragova. Ma koliko da su akteri ovih incidenata toga nesvesni. – komentira Blic.

I u Stanarima kod Doboja navijači zapalili zastavu BiH

U Stanarima, u okolini Doboja jučer su, prije početka nogometne utakmice između FK Rudar Kotorsko i Borac Stanari, nepoznate osoba zapalile zastavu Bosne i Hercegovine.

Iz dobojske policije navode da je također zapaljeno i nekoliko transparenata FK Borac.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Doboj.

“U tijeku je operativni rad na identificiranju osoba koje su zapalile zastavu i transparente koji su bili postavljeni na ogradi nogometnog stadiona”, potvrđeno je iz CJB Doboj.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
75133870

Powered by Blogger.ba