Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

26.10.2012.

TRADICIONALNI BAJRAMSKI PRIJEM NA FIN-u

Tradicionalni bajramski prijem na FIN-u
Reis Cerić zahvalio na podršci u protekle dvije decenije

................
26.10.2012.
.................


U atriju Fakulteta islamskih nauka (FIN) u Sarajevu reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Mustafa ef. Cerić sinoć je organizirao tradicionalni bajramski prijem, kojeg su uveličali brojni predstavnici političkog, privrednog, akademskog i kulturnog života.

Među zvanicama su bili ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, zamjenik visokog predstavnika u BiH Roderik Mur (Roderick Moore), turski ambasador u BiH Ahmet Jildiz, a reisu Ceriću Kurban-bajram su čestitali i predstavnici katoličke, pravoslavne, jevrejske vjerske zajednice u BiH.

Napomenuvši da se radi o njegovom posljednjem bajramskom prijemu kao reisu-l-ulema ef. Cerić se zahvalio na podršci državnih institucija, međunarodne zajednice, te prijatelja u protekle dvije decenije.

- IZBiH je vrlo važna institucija za BiH, ali i za cijeli region i Evropu. Odlazim s ove funkcije, ne baš tako spokojan za sudbinu mog naroda. Svima onima koji su uključeni u politiku poručio bih da moj narod još uvijek živi u strahu - rekao je reis Cerić.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88923955

Powered by Blogger.ba