Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

24.10.2012.

MUAMER ZUKORLIĆ: OTKLONITI NEPRAVDE PREMA ISLAMSKOJ ZAJEDNICI

Muamer Zukorlić, glavni muftija Islamske zajednice

Otklonite nepravdu prema IZ

 
Photo: www.rts.rs

Glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Ivicu Dačića da, kako kaže, stave tačku na kršenje Ustava i zakona, otklone nepravdu i IZ tretiraju kao druge verske zajednice u Srbiji

"Pozivam predsednika države Nikolića i premijera Dačića da stave tačku na kršenje Ustava i zakona, da otklone nepravdu i islamsku zajednicu tretiraju kao druge, da decu muslimana tretiraju kao ostalu decu i da im omoguće da pred veroučiteljima koji su validni, kredibilni i stručni pohađaju veronauku", rekao je Zurorlić za B92.

Zukorlić je ocenio da je predsednik Nikolić "imao mnogo koristi" od njegove predizborne retorike u kojoj je na udaru bio predsednik Demokratske stranke Boris Tadić.

"Očekujem za uzvrat poštovanje Ustava i zakona, ja nemam nikakve političke dogovore niti ću ih sanjim ili nekim drugim praviti", dodao je Zukorlić.

Upitan da li u budućnosti postoji mogućnost izmirenja dve islamske zajednice Zukorlić je ocenio da rešavanje tog nejedinstva nije problem izmirenja dve strane nego promena odnosa vlasti prema IZ u pogledu jednakosti prema svim verskim zajednicima u zemlji.

"U slučaju IZ i policija i pravosuđe i tadašnje Ministarstvo vera se uključuju da podele zajednicu dajući grupaciji koja se otcepila 2007. godine registraciju i podršku i objavljuju je kao podobne saradnike vlasti i režima", rekao je Zukorlić.

Prema njegovim rečima, nova islamska zajednica je nastala kao "političko-udbaško-obaveštajni projekat".

Govoreći o najavama da će tabla sa imenom Aćifa Hadžiahmetovića u Novom Pazaru biti uklonjena, Zukorlić je rekao da postoji opasnost da to izazove incidente.

Osvrnuvši se na kandidaturu na predsedničkim izborima u maju, Zukorlić je kazao da je to bio politički čin, a glasanje na lokalnim izborima u Srebrenici moralni čin.

On je naveo i da je kandidaturom za predsednika pokazao da je moguće da se u Srbiji kandiduje neko ko ne spada u kliše, i napomenuo da je njegova kandidatura bila od velike koristi za Srbiju, bez obzira na to što, kako je rekao, na nesreću Srbije, nije postao predsednik.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
76467904

Powered by Blogger.ba