Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

19.10.2012.

OBILjEŽENA DEVETA GODIŠNjICA SMRTI ALIJE IZETBEGOVIĆA

Šehidsko mezarje "Kovači"
Obilježena deveta godišnjica smrti Alije Izetbegovića
.................
19.10.2012.
.................
FOTO: S. Saletović
Obilježena deveta godišnjica smrti Alije Izetbegovića

Intoniranjem himne BiH, učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića na Šehidskom mezarju "Kovači" danas je obilježena deveta godišnjica njegove smrti.

Turbe Izetbegovića posjetile su brojne istaknute osobe iz javnog i političkog života BiH, predstavnici Islamske zajednice BiH, boračkih udruženja i mnogih institucija.

Tokom polaganja cvijeća čitane su neke od Izetbegovićih misli, koje su većinom bile usmjerene na ideju stvaranja demokratske BiH, jednake za sve njene narode. Također je pročitana i njegova izjava za govoricom Ujedinjenih naroda nakon što je potpisan Dejtonski sporazum.

Izetbegović je tada kazao: "Potpisali smo mir. Ovo nije pravedan mir, ali je pravedan završetak rata. Bog nam je svjedok da smo učinili sve da nepravda za naše narode bude što manja".

Među brojnom delegacijom bili su i predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, Federalnog ministarstva za izbjegle i raseljene osobe BiH, Federalnog ministarstva za boračka pitanja, Ministarstva za boračka pitanja....

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88949726

Powered by Blogger.ba