Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

18.10.2012.

SUAD ARNAUTOVIĆ ZATRAŽIO POMOĆ JAVNOSTI ZBOG KRAĐE GLASOVA

Zatražio pomoć javnosti zbog krađe glasova

imageSuad Arnautović

........................................................

Arnautović ističe da je u izjavi za javnost 6. oktobra ove godine skrenuo pažnju na odredbe člana 3.17 i člana 5.12 Izbornog zakona BiH kojima je reguliran postupak identifikacije i glasanja državljana BiH s biračkim pravom. "Samo državljanima BiH s biračkim pravom, a koji ...

... se nisu našli na zaključenom izvodu iz Centralnog biračkog spiska 23. augusta 2012. godine, koji su predočili ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu i potvrdu o mjestu prebivališta može se potvrditi pravo glasa".

Svim drugim osobama koje su na dan izbora prezentirale nekakve obrasce, među kojima su i obrasci LK/OI-4, LK/OI-2, PB1,PB3, kopije lične karte, posebno kopije lične karte drugih država i slično, ne može se potvrditi pravo glasa nepotvrđenim (kovertiranim) glasačkim listićima.

U pogledu narušavanja određenih odredbi Poslovnika Centralne izborne komisije BiH u vezi otkazivanja današnje sjednice CIK BiH smatram za potrebnim javno preporučiti predsjedniku CIK BiH da sve naredne sjednice CIK BiH, koje se zbog hitnosti održavaju svakodnevno, zakazuje u isto vrijeme uz obavezno prisustvo javnosti, posebno javnih elektronskih emitera", navodi Suad Arnautović, član Centralne izborne komisije BiH.


(Vijesti.ba)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
74168227

Powered by Blogger.ba