Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

18.10.2012.

MILORAD DODIK KAO I SVI GRAĐANI BiH MORA POŠTIVATI USTAV I ZAKONE

Dodik kao i svi građani BiH mora poštivati Ustav i zakone

SARAJEVO - Građanska inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" osuđuje izjave Milorada Dodika kojima otvoreno osporava Ustavom i zakonima BiH garantovanu slobodu kretanja i izbora prebivališta, ali i Dejtonskim sporazumom garantovano pravo na povratak svih onih koji su genocidom i etničkim čišćenjem protjerani iz svojih domova.

Niti jedna režimska, entitetska institucija, pa ni MUP RS nije iznad Ustava i zakona ove zemlje te stoga svi građani Bosne i Hercegovine mogu slobodno birati mjesto prebivališta i odlučivati o svom povratku na mjesta odakle su protjerani ili o tome gdje na teritoriji suverene i nezavisne države Bosne i Hercegovine žele prijaviti svoje prebivalište. Niko ih u tome ne može i ne smije spriječavati. Svako ograničavanje slobode kretanja i izbora prebivališta ali i povratka progranih u svoje predratne domove negira i krši Dejtonski mirovni sporazum, Ustav i zakone BiH te prijeti miru i stabilnosti u našoj domovini.

Bosna i Hercegovina nije privatna svojina Milorada Dodika odnosno Dodikistan, već država svih njenih - jednakopravnih građana čiji Ustav i zakoni regulišu pitanja slobode kretanja i slobodnog izbora prebivališta i boravišta. Stoga Miloradu Dodiku i njegovim poslušnicima poručujemo da je on samo predsjednik entiteta u kojem je više gladnih nego sitih, a ne komesar za slobodu kretanja. Inicijativa je zbog sličnih izjava i postupaka već podnijela tuce krivičnih prijava protiv policajaca i policijskih službenika koji su kao i Dodik umislili da je ovo 1992. godina i previdjeli da se JNA raspala a Milošević umro u zatvoru.

Mi,  građani Bosne i Hercegovine pokazali smo da je Milorad Dodik tigar od papira i kao takav i on ima pravo da se ljuti kad gubi, ali se već sad mora pomiriti sa činjenicom da Srebrenicom nikad neće upravljati.

Ovim putem još jednom pozivamo predstavnike međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini da podsjete Milorada Dodika da je policija nezavisna i profesionalna institucija koja postoji da se brine o provedbi Ustava, zakona i sigurnosti građana, a ne da ispunjava političke hirove diktatora kojem je narod okrenuo leđa.

(Vijesti.ba)

.......................................................

.................................................................................
..U desnom uglu obiljezeni crvenom linijom su: Ratko Mladic, Radovan Karadzic i Momcilo Krajisnik u lijevom uglu obeljezen crvenom linijom je Vladika Vasilije Kacavenda
.......................................................Haški optuženici Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Goran Hadžić
.........................................................
Dodik odlikovao Irineja ordenom RS
Vrhovni poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej i Milorad Dodik

................................................
......................................................
image
Milorad Dodik i Radovan Karadžić
......................................................................


Biljana Plavšić  i Milorad Dodik
......................................................


Dobrica Ćosić
...............................


Dobrica Ćosić, Vojislav Koštunica, Boris Tadić,  Tomislav Nikolić

................................................................

....................................................
[image]
SRPSKI PATRIJARH PAVLE MITROPOLIT NIKOLAJ ,RADOVAN KARADžIĆ I RATKO MLADIĆ U RATU OD 1992 I 1995 GODINE
........................................

image

Milorad Dodik
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
74168228

Powered by Blogger.ba