Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

17.10.2012.

GLAD

GLAD

image

SARAJEVO - Crveni križ Federacije BiH distribuirat će 200 paketa prehrambenih proizvoda za socijalno ugroženo stanovništvo u Ilijašu , Zavidovićima , Kreševu  i Pale-Prači  i Foča - Ustikolini . Radi se o pomoći koja se prikuplja u Nedjelji solidarnosti, a prema siromašnima usmjerava na Svjetski dan borbe protiv siromaštva koji se obilježava 17. oktobra.

Crveni križ FBiH u 2011. godini osigurao je humanitarnu pomoć za 10.887 građana, vrijednosti 3.000.000 KM. Od toga je u okviru Nedjelje solidarnosti prikupljeno robe (hrana, higijenski paketi, odjeća i obuća, posteljina, igračke, školski pribor, ogrjev, novac i ortopedska pomagala) u vrijednosti 157.800 KM.

Svjetski dan borbe protiv siromaštva obilježava se od 1993. godine, a ove godine slogan je "Zaustavljanje ekstremnog siromaštva: Promocija osnaživanja i izgradnje mira".

"Pitanje siromaštva u BiH je gotovo uvijek i pitanje socijalne isključenosti, marginalizacije i zapostavljanja određenih grupa unutar društva.

Prema statističkim pokazateljima, oko 48 posto stanovništva u BiH živi na granici siromaštva, dok je 18 posto ispod linije koja označava kritično stanovništvo", navode iz CKFBiH.

(Vijesti.ba)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88949864

Powered by Blogger.ba