Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

14.10.2012.

OTKUD TOLIKO GAĐENjE PREMA BiH: PROF. DR. NINO RASPUDIĆ "SPECIJALAC ZA BiH" NA HRT-u

Prof. dr. Nino Raspudić "specijalac za BiH" na HRT-u

imageProf. dr. Nino Raspudić

.....................................................

Nastup u gore spomenutoj emisiji jednoga od vrlih HTV-ovih „specijalaca za BiH“ (riječ je o prof. dr. Nini Raspudiću), koji ne zna mnogo o Bosni i Hercegovini, pokazuje da je on ponajviše u službi glasnogovornika velikosrpske politike Milorada Dodika, ali ...

... i velikohrvatske „djelidbene“ politike, koje čine sve da Bosna i Hercegovina nestane ili barem bude podijeljena.

Bio sam se (po)nadao da će promjene u vodstvu HRT-a dovesti do druge politike prema Bosni i Hercegovini. Tu nadu još uvijek nisam izgubio. No emisija urednika Mislava Togonala „Nulta točka“, koja je „išla uživo“ u pretprošli ponedjeljak, 1. listopada 2012. godine i koja je bila posvećena, između ostaloga, i hrvatsko-bosanskohercegovačkome razgraničenju – ponajviše kraj Neuma i Hrvatske Kostajnice – ostavila me u nedoumici. Bio sam i tada, ali još uvijek i sada, pred pitanjem na koje ne znam odgovoriti, a koje glasi: omogućuje li HTV i dalje pojedincima promociju nimalo prijateljske i bezobrazno bestidne politike prema Bosni i Hercegovini?

Naime, ovom emisijom HTV je nastavio otvarati javni prostor pojedincima, tobožnjim predstavnicima Hrvata u Bosni i Hercegovini, omogućujući im govor koji obeshrabruje autohtono hrvatsko stanovništvo da ostane raditi i živjeti u svojoj zemlji. A ti pojedinci, tobožnji predstavnici Hrvata u Bosni i Hercegovini, po svaku cijenu nastoje tu zemlju, a posebno Bosnu, učiniti neželjenom i tuđom njezinim istinskim žiteljima – Hrvatima, ponajviše katolicima. To nije prihvatljivo ne samo zbog općeg dobra nego i zbog strateških i teritorijalno-egzistencijalnih interesa Republike Hrvatske.

Nastup u gore spomenutoj emisiji jednoga od vrlih HTV-ovih „specijalaca za BiH“ (riječ je o prof. dr. Nini Raspudiću), koji ne zna mnogo o Bosni i Hercegovini, pokazuje da je on ponajviše u službi glasnogovornika velikosrpske politike Milorada Dodika, ali i velikohrvatske „djelidbene“ politike, koje čine sve da Bosna i Hercegovina nestane ili barem bude podijeljena.

Ovakvim nastupima, navedenim „specijalcima za BiH“, omogućuje se javno iskazivati:

    1. Gađenje prema Bosni i Hercegovini kao pojmu, društvu i državi; gađenje prema svemu što se podrazumijeva i znači taj pojam. Za njih Bosna i Hercegovina, jednostavno, nije moguća, i stoga mora nestati. Jer, jedino u toj zemlji postoje nerješivi problemi.
    2. Gađenje prema svemu što je bosansko, što ima bilo kakve veze s pojmom Bosna, jer je to povezano s Turcima, Osmanlijama, balijama, muslimanima; s Bosnom kao nečim s čime se Hrvatima ne dolikuje identificirati; biti Bosanac, znači biti katolik, musliman, balija, turčin; biti Bosanac, znači ne biti Hrvat.
    3. Gađenje prema svemu što je bosansko-franjevačko, jer je to slugansko, izdajničko, udbaško-komunističko, katoličko, a premalo hrvatsko; svejedno što je to „nesretno“ bosansko-franjevačko ostalo tijekom posljednjih više od sedam stoljeća uz katolički, hrvatski narod, sačuvalo katoličanstvo i hrvatstvo u Bosni i Hercegovini i što teži da se u toj zemlji i na svakome njezinome dijelu omogući ljudima, bez obzira kojeg su vjerozakona i koje narodnosti i koliko ih brojčano ima, da budu „svoji na svome“.
    4. Gađenje prema svakoj ideji u kojoj se promovira želja da ta zemlja nađe svoj konačni građanski mir i politički smiraj kao i sve zemlje suvremenoga svijeta; jer Bosnu i Hercegovinu treba „razvaliti“ i „raščerečiti“ i to sada u miru, ako se to nije uspjelo u ratu;
    5. Gađenje prema svakome onome tko pokuša promovirati takve ideje. Važni su u cijelome svijetu svi oni koji „navijaju“ da Bosna i Hercegovina nestane, ali i oni koji žive u Bosni i Hercegovini a Boga mole da kiša pada u Hrvatskoj, koji bi Domovinu Bosnu i Hercegovinu žrtvovali samo zato da ih se proglasi „antemurale christianitatis“!
    6. Gađenje prema svakome tko „ne ljubi“ Milorada Dodika, njihovoga političkog ljubimca.
    7. …..

Za čuđenje je da HTV nije u stanju u svoje emisije posvećene ovoj zemlji, pozvati i Hrvate koji žive u Bosni i Hercegovini i uistinu je vole, za koje je ona istinska Domovina. A ima ih još jako puno, unatoč politici „humanog preseljenja“ koja im je bila namijenila ulogu „divljači“ u rezervatima od posebne hrvatske državne skrbi. No, umjesto njih, poziva se osobe – uz prof. dr. Ninu Raspudića i prof. dr. Ivo Lučić – koje nastupaju ponajviše u ime velikosrpskih i velikohrvatskih, ali što je jako važno, uvijek na štetu hrvatskih bosanskohercegovačkih interesa, a što su pokazali i posljednji izbori.

Apsurdno je da središnji hrvatski javni rtv-servis Hrvati u BiH i doživljavaju izvorom omraze svoje vlastite zemlje.

Volio bih da u pogledu toga doživimo iznenađenje već u sklopu aktualnih promjena na HRT-u!Piše Ivan Markešić, sociolog religije

U prvom redu prvi desno premijer Jadranko Prlic, ministar odbrane Bruno Stojic. U drugom redu prvi desno komandant HVO-a general Slobodan Praljak i Milivoj Petkovic, komandant vojne policije HVO-a Valentin Coric i sa stakom stoji sef komisije za razmjenu zarobljenih Berislav Pusic.
 OPTUŽENI SU ZA ZLOČINE PROTIV ČOVJEČNOSTI POČ     INJENE PROTIV BOŠNJAKA I DRUGIH NEHRVATA NA PODRUČJU BiH KOJU SU HTJELI PRIPOJITI HRVATSKOJ
 
..............................................
image
Hrvatski Narodni Sabor (HNS) Usvojio Rezoluciju O Stvaranju Treceg Entiteta u BiH

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Osnivanje Hrvatske akademije nastavak politike podjela

image

Ovih dana u Registar udruga u Federaciji BiH upisana je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti BiH (HAZU BiH) sa sjedištem u Mostaru. Analitičari se slažu kako je osnivanje HAZU BiH logičan nastavak politike podjela pa i u akademskom životu u Bosni i Hercegovini

 

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88949895

Powered by Blogger.ba