Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

11.10.2012.

PRODOR BOSANSKOHERCEGOVAČKOG TRŽIŠTA U ZEMLjE GOLFSKOG ZALjEVA

Saudijska Arabija i zemlje Golfskog zaljeva otvorile tržišta za Vispakove proizvode

imageRusmir Hrvić

....................................................

SARAJEVO -  Potpisan ugovor za sve zemlje Golfskog zaljeva sa godišnjim iznosom od 1,5 milion američkih dolara. Uz Vispakova dva, uskoro će biti isporučena i tri kontejnera keksa domaćeg proizvođača konditorskih proizvoda AS GROUP, u čijem sastavu posluje Vispak d.d.

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak realizirala je prvu pošiljku svojih proizvoda na tržište Kraljevine Saudijske Arabije. Prvi kontejner Vispakovih pralina, čokolada, juha, čorbi i čajeva stigao je u Saudijsku luku Džedu, a u centralu u Visoko već je stigla narudžba za još jedan kontejner za isporuku proizvoda iz programa čokolada. 

Potpisan je ugovor o izvozu u sve zemlje Golfskog zaljeva i to u vrijednosti od 1,5 miliona američkih dolara, a uz ova Vispakova dva, uskoro isplovljavaju tri kontejnera keksa domaćeg proizvođača konditorskih proizvoda AS GROUP, u čijem sastavu posluje Vispak d.d.

Tako će se izemđu ostalih Choco club, Begova čorba, Vispakovi čajevi, ali i Master, Kent i ostali keksi AS GROUP naći na policama trgovačkih lanaca ove zemlje u kojoj živi preko 28 miliona ljudi, kao i ostalih zemalja Golfskog zaljeva u koje se ubrajaju Irak, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Katar i Jemen. 

“Potencijali i potrebe Saudijskog tržišta, kao i tržišta zemalja Golfskog zaljeva su ogromni, tako da će naš uspješan prodor u mnogome pomoći i ostalim bosanskohercegovačkim proizvođačima hrane da uđu na ova tržišta. Naši arapski partneri u prvom redu su prepoznali kvalitet Vispakovih proizvoda, a naš cilj je da tamošnjim kupcima približimo sve čari i ukuse naše autohtone bosanske kuhinje, ali i kafe za koju očekujmo da krene u jednom od idućih kontejnera put Saudije”, kazao je direktor Vispaka, Rusmir Hrvić.  

(Vijesti.ba)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
76995796

Powered by Blogger.ba