Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

10.10.2012.

PAKISTAN: BAKIRU IZETBEGOVIĆU URUČEN POČASNI DOKTORAT

Izetbegoviću uručen počasni doktorat

imageIzetbegović u Pakistanu

......................................................

ISLAMABAD - Drugog dana posjete Islamskoj Republici Pakistan, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović susreo se sa premijerom Pakistana Raja Pervez Ashrafom. Razgovarali su o odnosima dvije prijateljske zemlje, s posebnim akcentom na unaprijeđenje privredne saradnje.

Istaknuto je da fokus ekonomskih odnosa treba biti na definiranju zajedničkih projekata i otvaranja mogućnosti potencijalnim pakistanskim investitorima u Bosni i Hercegovini, posebno u oblasti turizma i poljoprivrede, te finansijskom sektoru.

Inicijalno je dogovorena saradnja u oblasti obrazovanja, kroz univerzitetsku razmjenu, kao i programi usavršavanja bh. diplomata na diplomatskim akademijma u Pakistanu.

Predsjedavajući Izetbegović se odvojeno sastao sa ministricom vanjskih poslova Pakistana Hinom Rabbani Khar i ministrom odbrane Syed Naveed Qamarom.

Dopisnik agencije Anadolija iz Islamabada javio je da je predsjedavajućem Izetbegoviću, na posebnoj svečanosti priređenoj u njegovu čast, na Univerziteta za nauku i tehnologiju dodijeljena je titula počasnog doktora nauka.

Također, danas su direktor Namjenske industrije Pakistana general Muhamed Ahsan i direktor bosanskohercegovačke firme Pretis Hajrudin Pezo potpisali sporazum koji će biti od velike važnosti za namjensku industriju u BiH.

(Vijesti.ba/AA)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
75404829

Powered by Blogger.ba