Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

10.10.2012.

PETER SORENSEN URUČIO BEVANDI IZVJEŠTAJ O NAPRETKU BiH ZA 2012. GODINU

Peter Sorensen uručio Bevandi izvještaj o napretku BiH za 2012. godinu

imageVjekoslav Bevanda

..........................................................

Šef Delegacije Europske unije u BiH veleposlanik Peter Sørensen uručio je danas predsjedatelju Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi Izvješće Europske komisije o napretku BiH za 2012. godinu.

Prezentirajući glavne karakteristike Izvješća, veleposlanik Sørensen je  rekao da su zemlje regije načinile pomake u provedbi reformi te da  očekuje da i Bosna i Hercegovina krene tim putem.

Prenoseći  poruke povjerenika za proširenje EU-a Štefana Fülea, Sørensen je rekao  da Europska unija želi da BiH postane njezina članica i da u tim  procesima želi pomoći, ali da vlasti u BiH na svim razinama moraju  preuzeti odgovornost, ispuniti preuzete obveze i provesti dogovorene  reforme.

Sørensen je naglasio da je nepostojanje kvalitetnog  koordinacijskog mehanizma dodatni problem u realiziranju zacrtanih  ciljeva i da očekuje da će se u idućem razdoblju više pažnje posvetiti  njegovu uspostavljanju.

„Vijeće ministara BiH održat će  sljedećeg utorka tematsku sjednicu na kojoj će razmatrati Izvješće o  napretku BiH za 2012. godinu“, rekao je predsjedatelj Vijeća ministara  BiH Vjekoslav Bevanda, naglašavajući da procesi u BiH u protekloj godini  nisu davali povoda da se očekuje bolje izvješće.

Po riječima  Bevande, vlasti u BiH moraju učiniti dodatne napore kako bi sljedeće  izvješće bilo pozitivnije, što će donijeti boljitak bh. građanima,  saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Vijesti.ba/Fena)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
75404897

Powered by Blogger.ba