Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

09.10.2012.

UHAPŠEN DRAGAN KLjAJIĆ ZBOG SILOVANjA 17-GODIŠNjE BOŠNjAKINjE

Policija uhapsila 21-godišnjeg Dragana Kljajića zvanog Frka
Silovao 17-godišnju Bošnjakinju u napuštenoj kući
...................
09.10.2012.
..................
Silovao 17-godišnju Bošnjakinju u napuštenoj kući
Dovođenje Dragana Kljajića u Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci
FOTO:  D. Stojnić

................................................

 

Policija iz Prijedora preksinoć je oko 22.30 sati uhapsila 21-godišnjeg Dragana Kljajića zvanog Frka, nastanjenog u naselju Ćela, zbog sumnje da je u nedjelju oko 18.30 sati silovao 17-godišnju djevojku. Slučaj je Policijskoj stanici Prijedor istog dana prijavila majka maloljetnice, kada je i počela intenzivna potraga za silovateljem.

Izvršen pregled

Nezvanično saznajemo da je Kljajić tokom ispitivanja u policiji priznao da je silovao djevojku. Tužilac je predložio određivanje mjere pritvora, jer je riječ o  krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, a koje je posebno teško, s obzirom na način izvršenja ili  posljedice krivičnog djela.

Djevojka je pregledana i u Domu zdravlja u Prijedoru. Na tijelu djevojke nisu nađeni tragovi koji bi ukazivali da ju je silovatelj tukao. 

Silovana djevojka je Bošnjakinja koja je s majkom u Ćelu prije izvjesnog vremena došla iz Hrvatske. Maloljetnica ima blaži oblik mentalne retardacije.

Saznajemo da je silovanje počinjeno u jednoj napuštenoj kući u naselju Ćela. Kljajić je djevojku, navodno, povezao autom, a potom je odvukao do devastirane kuće i silovao.

Nakon saslušanja u policiji u Prijedoru Kljajić je jučer u kasnim popodnevnim satima sproveden na saslušanje u Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci. 

Nije prijavljivan

Više detalja jučer nismo dobili iz Tužilaštva, uz napomenu da će danas biti poznato hoće li tužilac predložiti mjeru pritvora za osumnjičenog ili će se on braniti sa slobode.

Uhapšeni Kljajić nije odranije poznat policiji po sličnim krivičnim djelima.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
75404859

Powered by Blogger.ba