Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

08.10.2012.

U PAKISTANU, DOBRODOŠLICA BAKIRU IZETBEGOVIĆU

Dobrodošlica Bakiru Izetbegoviću

imageFoto: Anadolija

................................................

ISLAMABAD - Ulice Islamabada, glavnog grada Islamske Republike Pakistan, ukrašene su plakatima dobrodošlice predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću, koji večeras stiže u službenu posjetu Pakistanu, javio je dopisnik agencije Anadolija iz Islamabada.

Na plakatima su fotografije predsjedavajućeg bh. Predsjedništva Izetbegovića, predsjednika Pakistana  Asifa Alija Zardarija i premijera te zemlje Raja Perveza Ashrafa, uz prateći tekst „Neka živi pakistansko – bosanskohercegovačko prijateljstvo“.Predsjedavajući državnog Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, u dvodnevnu posjetu Pakistanu, otputovao je na poziv predsjednika Zardarija.  

U sastavu delegacije Bosne i Hercegovine je i ministar odbrane ove zemlje Muhamed Ibrahimović, kao i niz predstavnika poslovne zajednice iz BiH zainteresovanih za poslovnu saradnju sa pakistanskim privrednicima.

Izetbegović će se u Islamabadu sastati sa predsjednikom Pakistana Zardaijem, premijerom Ashrafom, ministricom vanjskih poslova Hinom Rabbani Kharom, te ministrom odbrane Syedom Naveedom Qamarom.Predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će uručen počasni doktorat na Nacionalnom univerzitetu za nauku i tehnologiju, najpoznatijoj obrazovnoj ustanovi u Pakistanu.


(Vijesti.ba/Anadolija)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
76995856

Powered by Blogger.ba