Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

07.10.2012.

VRIJEDNOST NEKRETNINA IZRAŽENA U NOVCU: BiH ĆE PO SPORAZUMU O SUKCESIJI SFRJ DOBITI 10 MILIONA DOLARA

Vrijednost nekretnina izražena u novcu
BiH će po sporazumu o sukcesiji SFRJ dobiti 10 miliona dolara
..............
07.10.2012.
.................
BiH će po sporazumu o sukcesiji SFRJ dobiti 10 miliona dolara
Ambasada SFRJ u Oslu koja je pripala BiH
FOTO: Arhiva

.............................................

 

Prema sporazumu o sukcesiji imovine bivše Jugoslavije, do sada je podijeljeno oko 50 od 127 objekata diplomatsko-konzularne mreže koju je bivša Jugoslavije imala, a čija je procijenjena vrijednost oko 65,5 miliona dolara.

BiH bi trebalo da dobije oko 15 odsto ovih sredstava što, izraženo u novcu, iznosi gotovo 10 miliona dolara.

BiH je u prvoj fazi dobila rezidenciju bivše SFRJ u Budimpeši i taj objekat se nalazi u njenom posjedu, a krajem avgusta izvršena je i primopredaja kuće u Vašingtonu, piše "Večernji list", izdanje za BiH. 

U drugom dijelu raspodjele do kraja ove godine, BiH će dobiti još stan u Milanu, ambasadu u Otavi, rezidenciju u Beču i ambasadu u Ankari, a u trećoj fazi ambasadu u Španiji.

Nijedna od zemalja nije zainteresovana za kompleks bivše ambasade u Bonu i rezidencijalni stan u Njujorku čija se vrijednost procjenjuje, kako spekulišu mediji, na oko 20 miliona dolara.

Međutim, vrijednost ovih i još nekoliko objekata za koje nijedna od zemalja bivše Jugoslavije nije zainteresovana procijeniće za to odobrane agencije u Njemačkoj i SAD, a nakon toga vladama zemalja će biti predloženo da ih prodaju.

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH potvrđeno je da je zgrada ambasade nekadašnje SFRJ u Oslu, koju je BiH dobila Sporazumom o sukcesiji imovine zajedničke države, od Srbije već preuzeta u avgustu.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88949750

Powered by Blogger.ba