Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

06.10.2012.

VALENTIN INZKO: MORATE IZAĆI NA BIRALIŠTA I GLASATI U NEDJELjU

Morate izaći na birališta i glasati u nedjelju

imageValentin Inzko / ohr

.........................................................

Sutra će građani BiH načiniti izbor koji će imati direktan uticaj na život svakog pripadnika njihove lokalne zajednice, izjavio je danas visoki predstavnik Valentin Inzko uoči održavanja općinskih izbora, 7. oktobra.

“Građani imaju priliku da odlučuju o budućem pravcu kojim će krenuti  njihova zajednica i država i sutra bi trebali iskoristiti priliku koja  im se pružila”, rekao je on.

“Bez obzira da li ste zadovoljni  svojim sadašnjim rukovodstvom i želite da vas i dalje vodi ili vjerujete  da treba doći do promjene, morate izaći na birališta i glasati u  nedjelju”, dodao je.

Oni koji su se kandidirali na ovim izborima  i njihove stranke imali su priliku da kažu kako namjeravaju od svojih  lokalnih zajednica napraviti mjesta u kojima ljudi mogu živjeti  dostojanstveno i da objasne kako će unaprijediti životni standard. Iako  odgovornost da osiguraju slobodne i fer izbore leži na domaćim  institucijama, međunarodna zajednica će sa velikom pažnjom pratiti tok  ovih izbora i imat će posmatrače na mnogim biračkim mjestima.

“Očekujem  da će se izborima stvoriti novi prostor za politički konsenzus i da će  nam pomoći da izađemo iz političkog ćorsokaka u kojem se nalazimo još od  maja”, rekao je Inzko. 

“Ne postoji valjan razlog da se ne  glasa; ako vam se ne sviđa neka stranka, onda glasajte za pojedinca”,  rekao je visoki predstavnik.

“Birači moraju iskoristiti priliku koju će imati sutra”, poručio je Inzko.

(Vijesti.ba/Fena)

Glasanje je način da pozovete političare na odgovornost za njihov rad

imageOSCE

.........................................

Građani ne bi trebali da propuste priliku da zacrtaju pravac svoje budućnosti. Glasanje je ključno za razvoj lokalnih zajednica nakon izbora, kazala je u izjavi za Fenu glasnogovornica Misije OSCE-a u BiH Mersiha Čaušević – Podžić.

Dodala je da bi oni koji kažu da ne mogu ništa promijeniti trebali da znaju da, ako ne glasaju, to zaista i ne mogu.

- Time dobrovoljno daju više težine glasovima onih koji izađu na izbore - kazala je Čaušević-Podžić.

Istakla je da vrijeme izbora nije vrijeme da se ostane po strani.

- Glasanje je način da pozovete političare na odgovornost za njihov  rad. Snažna država zahtijeva angažman svih građana. Ne glasajući,  prepuštate drugima odluku o svojoj budućnosti - poručila je biračima  Čaušević-Podžić.

(Vijesti.ba/Fena)

 

 

 

 

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
76403431

Powered by Blogger.ba