Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

05.10.2012.

SKC NOVI SAD: UBITI ZORANA ĐINĐIĆA

SKC Novi Sad

Ubiti Zorana Đinđića

 
Photo: Stock

U petak  5. oktobra u 20.30 časova u SKCNS Fabrici (Bulevar despota Stefana broj 5) biće izvedena premijera predstave "Ubiti Zorana Đinđića" u produkciji SKC Novi Sad

Predstava je nastala po motivima drame "Ubiti Zorana Đinđića" koju su napisali Rajko Đurić i Zlatko Paković, a adaptaciju i režiju ove drame potpisuje Zlatko Paković.

U predstavi igraju Nikola Đuričko, Emina Elor, Bojan Dimitrijević, Jovana Stipić, Igor Filipović i Milijana Makević. Scenografiju je uradio novosadski umetnik Nikola Džafo, koreografiju potpisuje Andreja Kulešević, muziku je komponovao Božidar Obradinović, a songove je napisao Tomislav Marković. Dizajn plakata Vladimir Strajnić.

Photo: Stock
REČ REDITELJA

 

Na atentat na Đinđića treba gledati đinđićevski. Istina se ne nalazi, dakle, u motivima za ubistvo premijera, nego u rezultatima tog ubistva. Dosta se govorilo o izvršiocima, vreme je da govorimo o korisnicima atentata.

Predstava „Ubiti Zorana Đinđića“ je osveta svima onima koji su priželjkivali Đinđićevo ubistvo i njime se okoristili. Njima se treba izrugivati na smrt, jer oni čine sve da građani i građanke Srbije budu nezadovoljni i sumorni. Predstava je poput sna, poput onog sna iz kojeg se budimo od sopstvenog smeha. Ali, buđenje je košmarno, jer se budimo u jalovoj stvarnosti, bez perspektive za one koje volimo.

Ovde i sada hoćemo da dostignemo ironiju koja ume osvetnički da likuje nad grozom i da razveselimo Đinđićevu sen.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
74168318

Powered by Blogger.ba