Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

04.10.2012.

ŽELIM DA TI POKAŽEM BOSNU, KOJA JE PREDIVNA KAO I TI

Poljak u Budimpešti velikim transparentima moli djevojku da mu oprosti
Želim da ti pokažem Bosnu, koja je predivna kao i ti
...............
04.10.2012.
.....................
Želim da ti pokažem Bosnu, koja je predivna kao i ti

FOTO: Index.hu

......................

U samom centru Budimpešte, glavnog grada Mađarske, danas u ranim popodnevnim satima osvanula su dva velika transparenta koja su doslovno prekrila dvije zgrade.

Ništa ne bi bilo toliko neobično da se ne radi o ljubavnom pismu zaljubljenog mladića, koji od svoje djevojke pod nadimkom Gika traži oproštaj, obećavši joj da će joj pokazati Bosnu.

O svemu ovome smo saznali putem maila koji su nam proslijedili budimpeštanski blogeri rodom iz Vojvodine, koji tekstove objavljuju na stranici srbija.blog.hu

Oni su nam putem maila i ukazali na ovaj nesvakidašnji događaj, spomenuvši da su građani Budimpešte u prvi mah smatrali da se radi o nekoj vrsti gerila xafsinga, ali se kasnije ispostavilo da iza svega stoji zaljubljeni mladić iz Poljske, Jan Przasnek.

Jan se bavi alpinizmom i nije baš imućan, ali je uz pomoć vlasti Budimpešte i stanara zgrade uspio da dobije dozvolu da okači svoja dva transparenta koja će ostati tu 24 sata.

Pomogli su mu, također, i njegovi prijatelji alpinisti koji su i postavili transparentne.

Ovaj nesvakidašnji događaj jako je zainteresovao građane Budimpešte koji tokom cijelog dana pristižu kako bi pismo pročitali i fotografisali ga.

U pismu, koje ćemo vam predočiti u cjelosti, između ostalog stoji:

"Još uvijek želim da ti pokažem Bosnu, koja je predivna, kao što si i ti”

A kompletno pismo glasi ovako:

"Gika, učinio sam najveću grešku u životu, ali zahvaljujući tome sam shvatio šta mi je najbitnije i koliko mi puno značiš.

Shvatio sam da samo Tebe volim. Ukoliko mi oprostiš svaki renutak moje patnje pretvorit će se u presretne sate, a svaka kap tvoje suze u more radosti.

Možeš li mi oprostiti Gika?", stoji na prvom transparentu dok na drugom piše sljedeće:

- Ukoliko mi oprostiš, želim da mi budeš žena i majka moje djece. Želim da ti sagradim kuću u Gorkiju, ili bilo gdje po tvojoj želji. Još uvijek želim da ti pokažem Bosnu koja je predivna, kao što si i ti. Znam da ova ideja ludo izgleda, ali ipak je ovo najmudrija odluka mog života.

Znam, da još nije kasno. Verujem  u istinsku ljubav i u čuda. Želiš li i Ti da vjeruješ  svemu ovome, Gika?”

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
76467812

Powered by Blogger.ba