Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

04.10.2012.

PATRIJARH SRPSKI ZAHTJEVA I PRETI: GLASNOGOVORNIK FAŠIZMA

Patrijarh srpski zahteva i preti

Glasnogovornik fašizma

 
Photo: Beta

U atmosferi najavljenog linča najlogičnije je bilo da se oglasi i prvi čovek Srpske pravoslavne crkve, klerofašističke vladine organizacije i jedinog korisnika nerazumno velikog dela budžeta koji o potrošenom novcu građana ne mora da daje nikakve, čak ni falsifikovane račune. Udruženja iz čijeg su šinjela nastali svi desni i desniji mutanti, utemeljitelji i propagatori autentičnog “srbskog” fašizma. Patrijarh Irinej je, sa pozicije istinske moći, zahtevao od predsednika Vlade Ivice Dačića da onemogući izložbu Elizabete Olson Valin, ocenjujući je skandaloznom i uvredljivom za pravoslavne vernike “koji predstavljaju dominantnu većinu Republike Srbije”. Sumrak sekularizma

....................................................
[image]
Srpski Patrijarh Pavle Mitropolit Nikolaj,   Radovan Karadžić i Ratko Mladić u ratu 1992-1995 godine
.................................................................................
..U desnom uglu obiljezeni crvenom linijom su: Ratko Mladic, Radovan Karadzic i Momcilo Krajisnik u lijevom uglu obeljezen crvenom linijom je Vladika Vasilije Kacavenda
.......................................................Haški optuženici Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Goran Hadžić
.............................................................
Dobrica Ćosić, Vijislav Koštunica, Boris Tadić,  Tomislav Nikolić

..........................................................................

Užasavajućih scena na beogradskim ulicama, okrvavljenih glava i tragova divljanja, svega što podmukle i dirigovane štampane stvari donose kao tobožnje brižljivo upozorenje tipa može biti ovako, ove godine, po svemu sudeći, neće biti, ali se, simbolično, sve već dogodilo kao brutalno nasilje nad razumom i naznakama civilizovanog društva. U tom ritualnom masakru, koji već postaje tradicionalna svetkovina, sve je dozvoljeno, a pravo građanstva glasnije i moćnije potvrđuju pojave koje su nepovratno zatrovale javni prostor i udobno se smestile u vlast, ili njene masno nagrađene saslužitelje.

U atmosferi najavljenog linča najlogičnije je bilo da se oglasi i prvi čovek Srpske pravoslavne crkve, klerofašističke vladine organizacije i jedinog korisnika nerazumno velikog dela budžeta koji o potrošenom novcu građana ne mora da daje nikakve, čak ni falsifikovane račune. Udruženja iz čijeg su šinjela nastale svi desni i desniji mutanti, utemeljitelji i propagatori autentičnog “srbskog” fašizma. Patrijarh Irinej je, sa pozicije istinske moći, zahtevao od predsednika Vlade Ivice Dačića da onemogući izložbu Elizabete Olson Valin, ocenjujući je skandaloznom i uvredljivom za pravoslavne vernike “koji predstavljaju dominantnu većinu Republike Srbije”. Sumrak sekularizma.

Na isti način, molimo i zahtevamo da se onemogući i održavanje nagoveštene tragično – komično nazvane 'parade ponosa', a čije je pravo ime 'parada srama', koja baca tešku moralnu senku na naš Grad, našu vekovnu hrišćansku kulturu i na dostojanstvo naše porodice, kao osnovne ćelije ljudskog roda”, naglasio je patrijarh u svom zahtevu.

Istog dana (sreda) osvanuo je intervju nedeljniku NIN u kojem je Irinej licemerno poručio da Crkva ne podržava nasilje, izgovarajući u isto vreme stavove koji pozivaju upravo na uništenje homoseksualaca: “Šta bi bilo sa čovečanskim rodom kada bi greh postao masovna pojava? Danas, kada je natalitet u strahovitom padu, treba da podržavamo pokret greha? Ove parade vređaju moral apsolutne većine, ne samo hrišćana, već i predstavnika drugih religija i ne treba ih dozvoliti. Poštujem slobodu svakoga, ali ne slobodu koja vodi u anarhiju”, presudio je patrijarh.

Homoseksualnost je nazvao “devijacijom ljudske prirode”, bolešću i “neprirodnom anomalijom”, priznajući da ne zna “da li se sa tom anomalijom čovek rađa, ili, zavisno od uslova života, to postaje porok”.

Kada je Irinej objedinio i u potmuli urlik artikulisao sve fašistoidne pretnje, ostalo je da samo malo sačekamo ishod njegovog zahteva. Uspeh je, naizgled, samo polovičan, Parada je zabranjena, a predsednik Vlade i ministar policije potužio se kako će izložbu Ecce homo Elizabete Olson Valin morati da obezbeđuje dve hiljade policajaca. Nataložena je mržnja, brižljivo negovana i podsticana. Irinej i njegovi odneli su ubedljivu pobedu - pokušaće da je overe u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Dve hiljade policajaca štiti izložbu usred Beograda. Strašno. Strašnije je jedino to što ih je (utisak je sat pre najavljenog otvaranja) možda premalo.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
74146072

Powered by Blogger.ba