Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

03.10.2012.

PLATINI U SARAJEVU: POHVALA ZA OSIMOV RAD

Platini u Sarajevu: Pohvala za Osimov rad

Ivica Osim i Michel Platini u Sarajevu

..............................................

Delegacija Evropske nogometne asocijacije (UEFA) predvođena predsjednikom Michelom Platinijem u zvaničnoj je posjeti Sarajevu.

Tokom jednodnevne posjete delegacija UEFA-e sastala se sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom te članovima Komiteta za normalizaciju BiH.

Predsjednik UEFA-e, Michel Platini je na konferenciji za novinare rekao kako FIFA i UEFA nisu bile zadovoljne stvarima koje su se dešavale u bh. nogometu. Zbog toga je, podsjećamo, N/FSBiH bio suspendovan, a potom je uspostavljen Komitet za normalizaciju.

Platini je dvije godine nakon uspostave, pohvalio rad Komiteta za normalizaciju.

Michel Platini
........................................
​​„Taj Komitet za noramlizaciju bio je jedna izvrsna stvar za BiH. Oni su zaista vratili Savez tamo gdje treba da bude, a bio je pred tačkom da nestane", naglasio je Platini.

Čelni čovjek evropskog fudbala rekao je kako je za razvoj bh fudbala potrebna veća uključenost državnih institucija. Naglasio je da je UEFA spremna pomoći i finansirati izgradnju i sanaciju stadiona, ali da to ne može bez podrške države.

Na pitanje novinara šta misli o posjeti Platinija, predsjednik Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH, Ivica Osim kaže:

„To ja mogu da shvatim, da ste vi toliko gospodina Platinija spustili dole, kao da je on došao da lobira za nas. Ljudi jednostavno kažu: Pomozite sebi i mi ćemo vam pomoći, ako nećete da pomognete sebi, ko će vam onda pomoći“, objasnio je Osim.

Platini je pozdravio usvajanje Statuta Fudbalskog saveza BiH, koji je bio jedini uslov UEFA-e za ukidanje suspenzije. Nada se da će predstojeći izbori unutar Saveza  biti dobar posao uz poštivanje Statuta koji je u potpunosti sa pravilima FIFA-e i UEFA-e.

Članovi Izvršnog komiteta UEFA-e, Alan Hansen i Peter Gileron ostaće u Sarajevu, te prisustvovati višednevnom sastanku o fair playju i socijalnoj odgovornosti, čiju organizaciju je UEFA dodijelila N/FSBIH.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
74346433

Powered by Blogger.ba