Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

03.10.2012.

DVERI SRPSKE: FANOVI DECOUBICE I OTIMAČI PRAVOSLAVLjA

Dveri srpske

Fanovi decoubice i otimači pravoslavlja

 
Photo: BETA

........................................

Dveri srpske kažu građanima Srbije da je neophodno zaštiti decu, odnosno porodicu i crkvu tako što će biti preuzeta ideologija i metode Vladimira Putina. Da su DS spremne da zarad svojih ciljeva, za sad samo zloupotrebe decu, ali svoju decu, videlo se na samom startu njihove političke karijere. Na konvenciji u februaru 2012. kojom su DS najavile borbu za vlast bilo je prisutno mnogo dece, jer je trebalo pokazati da se DS zalažu za "porodične" vrednosti, a porodice, sugerišu DS, nema bez poroda, inače se porodica ne bi zvala porodica. U tom smislu, heteroseksualni parovi bez dece imaju biti zahvalni homoseksualcima jer skreću pažnju sa njih

Zahtev Dveri srpskih (DS) da se na 100 godina zabrani održavanje gej parade sadrži u sebi vrlo opasnu poruku kojom se ta organizacija preporučuje javnosti kao zaštitnik "tradicionalnih vrednosti", ponajviše porodice i crkve, i to bar na jedan vek, koliko bi zabrana trajala. Nezainteresovana kao i uvek kada se radi o manjinskim pravima i tuđoj (obojenoj) koži, javnost inicijativu DS uglavnom posmatra kao njihov obračun sa seksualnim neistomišljenicima, uz vrlo, neodgovorno mlako zanemarivanje suštine - od koga su DS i sa kojim ciljevima preuzeli ideju o zabrani.

Vladimir Putin u svojoj bogatoj karijeri nebrojeno puta je pokazao da ga životi drugih ljudi uopšte ne interesuju i nije se stideo da svojim odlukama pokaže svojim podanicima, ali i svetu, na šta je sve spreman ne bi li zadržao vlast i povećao moć. Najdirektniji je bio tokom talačke krize u Beslanu, početkom septembra 2004. godine kada je tridesetak terorista upalo u školu punu dece i njihovih roditelja. Budući da sa teroristima nema pregovora, osim ako kao taoce ne drže decu vlastelina ili vlasteline same, Putinu je nakon tri dana postalo dosadno, pa je naredio masakr u kom su ruski specijalci pobili više od tri stotine građana Rusije. Među mrtvima bilo je 186 dece, ruske dece. Suprotno pomalo budalastoj predstavi u masovnoj kulturi, satanizam nije silovanje devica na crkvenom oltaru i ispijanje potoka krvi, već beskompromisna borba za vlast i moć. Putinovo naređenje je klasičan čin satanizma. Ali u Ruskoj pravoslavnoj crkvi, zahvaljujući uzurpatorima hrišćanstva, nije tema Putin, nego žene, to nije nebitan momenat, koje se krevelje pred ikonostasom. Pod izgovorom da mu je bezbednost ugrožena, posebno su opasne opet neke žene, gole do pojasa, Putin je ruskog patrijarha okružio pripadnicima Službe, firme u kojoj je i sam ponikao.

DS sada kažu građanima Srbije da je neophodno zaštiti decu, odnosno porodicu i crkvu tako što će biti preuzeta ideologija i metode Vladimira Putina. Da su DS spremne da zarad svojih ciljeva, za sad samo zloupotrebe decu, ali svoju decu, videlo se na samom startu njihove političke karijere. Na konvenciji u februaru 2012. kojom su DS najavile borbu za vlast bilo je prisutno mnogo dece, jer je trebalo pokazati da se DS zalažu za "porodične" vrednosti, a porodice, sugerišu DS, nema bez poroda, inače se porodica ne bi zvala porodica. U tom smislu, heteroseksualni parovi bez dece imaju biti zahvalni homoseksualcima jer skreću pažnju sa njih. Ali bez brige, čim DS reši "pedersko pitanje" na red dolaze jalovi ili oni koji ne žele decu. Suština života, po DS, jeste razmnožavanje, a majka nije majka već jedna velika materica.

Ni ovo nije bez razloga, jer se DS zalažu za jaku, srpsku vojsku. Jedna od ideja vodilja DS je i da se o Kosovu (i Metohiji) ne pregovara, već se Kosovo (i Metohija) brane. Svetu dužnost odbrane, po Putinovoj mustri, imaju obaviti deca, samo što će DS ipak sačekati da stasaju za čizmetine i puščetine. Zbog toga za DS i jesu problem gejevi i lezbejke, jer se parenjem ne razmnožavaju i ne daju topovskoga mesa. Zato je Prajd skaredan, a aeromiting, na primer, na kom se u nebeske visine uzdižu naprave koje imaju samo jednu svrhu, ubijanje ljudi, i protiv kog se DS nijednom reči nisu oglasile, sasvim okej. Zar je deci mesto na paradi oružja? Jeste, ako naginjete satanizmu.

Photo: Goran Necin

..............................................

Kao zaštitnici crkve DS su posebno problematične. Svojim neumerenim, bljutavim, ogoljenim šovinizmom, DS pokušavaju, i odlično im ide, da diskredituju nadnacionalni karakter crkve, da preotmu pravoslavlje, do kog im je navodno mnogo stalo, i strpaju ga isključivo u nacionalne, degradirajuće okvire. Za Dveri srpske, u to ne treba sumnjati, od presudnog je značaja da li je neko Srbin ili ne, inače se ne bi zvale tako, dok je pravoslavlje u svemu tek sekundarna sirovina. Zapravo, svojom agresivnom ideologijom punom isključivosti, DS ispunjavaju sve dužnosti koje im je, opet kao u Putinovom slučaju, poverila Služba. Predstavljajući se javnosti kao nedvojbeno "najpravoslavnija" ili čak "jedina pravoslavna" politička stranka koja patrijarhu ispostavlja zahteve kako joj se ćefne, DS među necrkvenim delom stanovništva svesno šire stereotipe o tome kako su vernici zatucani i agresivni šovinisti koji samo čekaju priliku da bace kamen na neistomišljenike. U tom smislu DS su na istom zadatku na kom je bio i Branislav Peranović.

Politička i finansijska elita precenila je (politički) uticaj Srpske pravoslavne crkve u kojoj je vernika, što je i logično, veoma malo (ona ogromna većina građana Srbije koja se izjašnjava kao pravoslavna, zapravo su samo simpatizeri pravoslavlja), ali naslućuje potencijal. Zato se služi parapolitičkim grupacijama poput DS i likovima kakav je Peranović, da bi preventivno diskreditovala njen položaj u društvu. Služba ima tu i dodatni motiv da, kao u stara dobra vremena, napuni Patrijaršiju svojim ljudima.

Kao što se u javnosti lepo primila vrlo naivna verzija po kojoj je jedan sveštenik toliko moćan da se nakon prvog slučaja batinanja vrati u manastir i nastavi da batina do smrti, tako će necrkvena javnost poverovati i da su dverjani, trovači javnog prostora svojim pričama o okupiranoj Srbiji, kolaboraciji sa okupatorima i konačno poklonici satanističkog programa Vladimira Putina, slika i prilika pravoslavnih hrišćana, paranoični i ksenofobični.

Kraj takve priče nije teško naslutiti: vernici će biti prokazani i potpuno skrajnuti iz javnog života, a njihovo mesto potpuno će preuzeti pravoslavno nepismeni šovinisti, dušu dali za sprdnju. Samo, to neće biti trijumf sekularnosti, već trijumf Službe i njenih podanika.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
74346499

Powered by Blogger.ba