Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

01.10.2012.

ŽIG ISTINE

Žig istine

01.10.2012.

 

Vlastimir Mijović 

............................................

To što tamošnja politika nije htjela da uradi, konačno je učinio Ustavni sud Srbije. Odlukom da se četnicima iz Drugog svjetskog rata oduzme status koji su od 2005. godine ravnopravno dijelili s nekadašnjim partizanima taj zločinački pokret vraćen je tamo gdje i pripada - na smetljište historije.

Izjednačavanje partizana i četnika bilo je vrhunac licemjerja miloševićevskog agresivnog nacionalizma, koji je u svoje krvavo klupko decenijama uplitao šljam svih vrsta. Ta se politika izdašno koristila i uslugama četničke kame i kokarde.

Svim obmanama, međutim, jednom dođe kraj. Krivotvorenjem četničkoga lika Srbija nije vrijeđala samo svijet i historijsko pamćenje. Vrijeđala je i mnoge svoje građane, stvarajući košmar u glavama nove generacije koja je, s obje strane Drine, nanovo razvijala zloglasne crne zastave.

Istina se sada mora skresati u brk. Jer, ako nisu tokom Drugog svjetskog rata branili otadžbinu, jasno je onda šta su četnici radili: razvaljivali su je, pomagali okupatoru. Svojim zločinima kaljali su srpsko nacionalno ime, posebno u našim krajevima.

To što joj svi odavno poručuju, Srbija je, eto, konačno uslišila. Spomenuta sudska odluka vjerovatno je uvod i u politički i historiografski žig istine kojom se dugo manipuliralo. Nakon toga ušima će se valjda poklopiti i ovdašnji četnici i njihovi politički sponzori, koji svim silama pokušavaju u zlato uramiti jedan zloglasni pokret i njegove pripadnike.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
76480489

Powered by Blogger.ba