Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

01.10.2012.

UDRUŽENjE DEMOKRATSKIH PRAVNIKA U BiH: MILORAD DODIK ZLOUPOTREBAMA PREUZIMA NADLEŽNOST DRŽAVE BiH

Udruženje demokratskih pravnika u BiH
Dodik zloupotrebama preuzima nadležnosti države BiH
.................
01.10.2012.
..................
Dodik zloupotrebama preuzima nadležnosti države BiH

Udruženje demokratskih pravnika u BiH sa zabrinutošću prati ponašanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, "koji zloupotrebljava svoj položaj i preuzima nadležnosti države Bosne i Hercegovine".

"Slučaj rijeke Drine nije entitetska nadležnost. Drina je najveći izvor pitke vode u Evropi. Gradnjom hidrocentrale ne samo što se uništava ekologija na tom području već se vrši i etničko čišćenje - genocid nad Bošnjacima", navodi Udruženje u saopćenju za javnost.

Iz Udruženja demokratskih pravnika upozoravaju da bi hidrocentrala u Pauncima kod Foče potopila obradivo zemljište bošnjačkog stanovništva što bi moglo da utiče na iseljavanje Bošnjaka u evropske zemlje.

"Posebno nas je iznenadilo ponašanje njemačke firme koja treba da zna da se poredak Evropske unije zasniva na građanskom pravu u njemačkom govornom području, s posebnom naglašenošću privatnog posjeda", navodi se u saopćenju.

Udruženje, nadalje, navodi da Milorad Dodik može prodavati samo ono što je njegovo, a ne i prirodna bogatstva i privatne posjede građana i države Bosne i Hercegovine.

Istovremeno, Udruženje poziva Skupštinu Crne Gore i nevladin sektor u Republici Crnoj Gori da i oni daju doprinos upoznavanju međunarodne javnosti o spomenutom ponašanju predsjednika jednog entiteta Bosne i Hercegovine i nesagledivim posljedicama u ekološkom smislu, kako za Bosnu i Hercegovinu, tako i za Republiku Crnu Goru.

"Posebno se obraćamo poslanicima Njemačke i molimo ih da izglasaju odluku kojom će spriječiti tiraniju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika", navodi se u saopćenju.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
74306217

Powered by Blogger.ba