Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

01.10.2012.

UKIDANjEM ŠTETNIH ODREDBI ZAKONA O DRŽAVLjANSTVU VEOMA BITNO ZA BUDUĆNOST BOSNE I HERCEGOVINE

Ukidanje štetnih odredbi zakona o državljanstvu veoma bitno za budućnost BiH

imageBakir Izetbegović

.........................................................

Odluka Ustavnog suda BiH, koji je po apelaciji  Kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, ukinuo neustavne i štetne odredbe Zakona o državljanstvu BiH, veoma je bitna za budućnost Bosne i Hercegovine, kazao je u izjavi za Fenu predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Podsjetio je da ova odluka dopunjava dvije ranije historijske odluke Ustavnog suda BiH - onu o konstitutivnosti naroda i onu o državnoj imovini - koje su donesene po apelacijama predsjednika Alije Izetbegovića i predsjednika Sulejmana Tihića.

- Spriječili smo u posljednji trenutak da Bosna i Hercegovina, zbog diskriminatorskih odredbi spomenutog Zakona, ostane bez gotovo milion svojih državljana svih nacionalnosti - rekao je Izetbegović.

Dodao je da je ovo dokaz da se borba za državu Bosnu i Hercegovinu, uz sve blokade i prepreke, može efikasno voditi i putem postojećih institucija sistema.

- Ustavni sud BiH je potvrdio svoju ulogu arbitra i neophodnog korektiva kompenzirajući nespremnost i opstrukciju destruktivnih snaga u Parlamentarnoj skupštini BiH koje u zadatom šestomjesečnom roku nisu ispoštovale i implementirale odluku ovog suda - izjavio je Izetbegović.

(Vijesti.ba/Fena)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
74171674

Powered by Blogger.ba