Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

01.10.2012.

VALENTIN INZKO I RANIJE NAJAVIO PREKOMPONIRANjE FEDERACIJE BiH

Inzko i ranije najavio prekomponiranje Federacije BiH

imageValentin Inzko / ohr

.......................................................

Glasnogovornik Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (OHR) Mario Brkić prokomentirao je za agenciju Anadolija (AA) najavu "o ozbiljnoj i opsežnoj diplomatskoj inicijativi za ustavnu rekonstrukciju Federacije BiH".

On je pojasnio da o detaljima inicijative treba pitati Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu, te dodao:

"Generalno govoreći, svi žele da FBiH funkcionira bolje. Bilo kakva  promjena trebala bi rezultirati efikasnom vlašću koja građanima pruža  bolju uslugu uz manje troškove", rekao je Brkić.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko ranije je u intervjuu za  agenciju Anadolija ocijenio da se izmjene Ustava BiH neće ograničiti na  provedbu presude Sejdić-Finci, nego da će zahvatiti i prekomponiranje  Federacije BiH, čime bi se smanjio broj kantona.

„Pojednostavljenje sistema u Federaciji, smanjenje troškova i  poboljšanje efikasnosti uz jednaku zaštitu za sve je nešto što smo  uvijek podržavali i ne vidim razlog zašto bi se neko protivio ovim  principima“, kazao je tada Inzko.

(Vijesti.ba/AA)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
74373777

Powered by Blogger.ba