Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

30.09.2012.

BIRAČI IZ SRBIJE REGISTROVANI NAKON 24. AUGUSTA NEĆE MOĆI GLASATI NA IZBORIMA

Birači iz Srbije registrovani nakon 24. augusta neće moći glasati na izborima

imageIzbori 2012

..............................................

Građanska inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" pozdravlja odluku Centralne izborne komisije BiH da birači prijavljeni nakon 24. avgusta ne stiču pravo glasa u opštini u kojoj su prijavili prebivalište nakon tog datuma.

Odluku CIK-a BiH naročito pozdravljamo u svjetlu činjenice da su stranke koje negiraju genocid u Srebrenici pokušale registrovati birače i nakon 24. avgusta - zvaničnog isteka zakonskog roka za zaključivanje centralnog biračkog spiska. Očigledno, partije koje negiraju genocid su dovele u zabludu ova lica, uglavnom strane državljane, kršeći pritom zakone Bosne i Hercegovine.

Stoga, očekujemo od CIK BiH da poduzme mjere protiv stranaka koje su ovu nelegalnu aktivnost organizovale jer je, nesumnjivo riječ o pokušaju nezakonitog izbornog inžinjeringa. Upozoravamo da, ukoliko ipak bude pokušaja da takve osobe pristupe biračkom mjestu, inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" i stranke koje su podržale zajedničku kandidaturu Ćamila Durakovića imaju dovoljno posmatrača da ne dozvole nezakonito glasanje ovih lica.

(Vijesti.ba/AA)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
74162844

Powered by Blogger.ba