Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

25.09.2012.

GORAN ZUBAC: "LUTKOM" NAČETA NAJJAČA ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA U BiH - AKCIJA "KNEZ DVA": IZVJEŠTAJ PROTIV UHAPŠENIH "ZELENAŠA"

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH
Zubac: "Lutkom" načeta najjača  zločinačka organizacija u BiH
..............
25.09.2012.
..............
Zubac: "Lutkom" načeta najjača  zločinačka organizacija u BiH

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ Goran Zubac rekao je da je akcijom "Lutka" uzdrmana i načeta najjača zločinačka organizacija u BiH i najavio da će trajati najmanje naredne dvije godine.

Zubac je poručio da će istražioci SIPA-e pružati maksimalnu pomoć Tužilaštvu i Sudu BiH. 

"Riječ je o mnogo većem broju lica nego što to javnost zna. Rezultati akcije su mnogo veći nego što javnost u ovom trenutku može da zna. Mi smo ovim akcijama pokazali da su policijske agencije mnogo jače i organizovanije nego bilo koji pojedinac i zločinačka organizacija", rekao je Zubac.

Prema njegovim riječima, sada tek počinje prava istraga.

"Mi sada stvaramo realne pretpostavke da tokom istrage, nakon određenih analiza i dokaza, bude riješen i drugi dio teških krivičnih djela za koja imamo indicije da su počinjena na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva", kaže Zubac. 

Direktor SIPA-e je optimista kada je riječ o toj istrazi jer, kako je naveo,  već imaju velike rezultate.

Najavljujući da će SIPA 4. oktobra obilježiti svoj dan i 10 godina od osnivanja, Zubac je rekao da će imperativ i prioritet Agencije i u budućnosti biti rješavanje svih teških krivičnih djela koja su se dogodila u BiH.

Akcija "Knez dva": Izvještaj protiv uhapšenih "zelenaša"
...............
25.09.2012.
..............
Akcija "Knez dva": Izvještaj protiv uhapšenih "zelenaša"

Banjalučka policija u okviru akcije "Knez dva" podnijela je izvještaj nadležnom okružnom tužilaštvu protiv četiri lica iz Banje Luke zbog počinjenog 21 krivičnog djela.

Trojica od njih su juče privedena, dok se za D.Đ. i dalje traga, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banja Luka.

U saopštenju se precizira da su lica čiji su inicijali B.S, S.K, D.Đ. i S.T. počinila 12 krivičnih djela zelenaštva, osam iznuda i jedno krivično djelo pranje novca.

U Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci juče su privedeni Branislav Smiljanić, Sandro Kaurin i Slavko Todorović zbog sumnje da su se bavili zelenaštvom, iznudom i pranjem novca i tako pribavili više stotina hiljada maraka imovinske koristi, rekao je načelnik Sektora kriminalističke službe banjalučkog CJB Dražen Arbutina.

Osumnjičena lica su od marta 2006. do 20. septembra 2012. godine, koristeći teško imovinsko stanje, teške prilike, nuždu, nedovoljno iskustvo, lakomislivost ili smanjenu sposobnost rasuđivanja više lica, davali tim ljudima novac na zajam uz nezrazmjerno visoku kamatu, koju su prinudno naplaćivali uz upotrebu sile i ozbiljnih prijetnji, čime su za sebe pribavljali protivpravnu imovinsku korist.

Akcija "Knez dva" izvedena je u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Srpske na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka.

 

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
74162795

Powered by Blogger.ba